Nakon prvomajskih praznika došlo je vreme za izbor najbolje „MAXI Domaćice meseca“.
U organizaciji kulinarskog časopisa „Pošalji recept“ u restoranu „Fontana“ upriličena je humanitarna akcija u kojoj su vredne čitateljke pokazale još jednom svoja vešta umeća, ovog puta u pravljenju slanih kiflica. Prepun sto poređan ukusnim, različitim, prelepo dekorisanim kiflicama mamio je sve prisutne i vizuelno i mirisom, a naročito žiri u čijem sastavu su bili: Dejan Ćirjaković, glumac i voditelj, njegov kolega Dimitrije Banjac, predstavnik „Delhaize“ grupe Vuk Vukoje i Dobrila Strajnić Rajkov, pomoćnica urednice magazina „Pošalji recept“.
Nakon čitavog sata uživanja, zajedničkim snagama je odlučeno da treća nagrada pripadne Mariji Budinski, koja je odnela kući dve knjige recepata izdavačke kuće „Prometej“, a drugu nagradu, koju dodeljuje „Jolly tours“, ponela je Smilja Telečki čije srce je toliko veliko da je svoju nagradu uručila baka Ljilji– jednoj od najstarijih i najredovnijih učesnica ove velike humanitarne akcije.
Sa suzama u očima, teta Ljilja, ne očekujući ovakav gest, rešila je da sedmodnevni aranžman na Kopaoniku u vili „Jana“ podeli sa sestrom.
Za majsku „MAXI domaćicu meseca“ jednoglasno je izabrana Bojana Đurović, koja je sa čitaocima našeg portala podelila pobednički recept!
Odmah nakon dodele nagrada, uputiil smo se, sa paketima „City records“ izdanja, kao i sa raznovrsnim časopisima „Color Press Grupe“ u Dečije selo u Sremsku Kamenicu, i ostali dovoljno dugo dok sve kiflice nisu bile pojedene!
Naredno druženje zakazujemo vam već sledećeg meseca!
Pobednički recept:
900gr brašna
3dl mleka
2dl jogurta
4 pune kašike svinjske masti
Jedna kašika šećera
Pola kašičice soli
Pola kockice kvasca
Jedno jaje
Fil: 300gr šunke i 300gr sira
Rastopiti kvasac sa kašikom šećera, u brašno pomešati so, dodati četiri kašike masti i jedno jaje, i to sa mlekom i jogurtom zamesiti.
Ostaviti pola sata da nadođe, od dobijene smese podeliti na tri dela, od svakog dela razvući krug i seći kiflice po veličini kako kome odgovara.
Filovati sa šunkom i sirom.
Autor: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content