Start Akcije Domaćice “MAXI Domaćica meseca”: Pogledajte kako su se proveli Dejan Ćirjakov i Dimitrije...

“MAXI Domaćica meseca”: Pogledajte kako su se proveli Dejan Ćirjakov i Dimitrije Banjac!

DSC_2870

Nakon prvomajskih praznika došlo je vreme za izbor najbolje „MAXI Domaćice meseca“.

U organizaciji kulinarskog časopisa „Pošalji recept“ u restoranu „Fontana“ upriličena je humanitarna akcija  u kojoj su vredne čitateljke pokazale još jednom svoja vešta umeća, ovog puta u pravljenju slanih kiflica. Prepun sto poređan ukusnim, različitim, prelepo dekorisanim kiflicama mamio je sve prisutne i vizuelno i mirisom, a naročito žiri u čijem sastavu su bili: Dejan Ćirjaković, glumac i voditelj, njegov kolega Dimitrije Banjac, predstavnik „Delhaize“ grupe Vuk Vukoje i Dobrila Strajnić Rajkov, pomoćnica urednice magazina „Pošalji recept“.

Nakon čitavog sata uživanja, zajedničkim snagama je odlučeno da treća nagrada pripadne Mariji Budinski, koja je odnela kući dve knjige recepata izdavačke kuće „Prometej“, a drugu nagradu, koju dodeljuje „Jolly tours“, ponela je Smilja Telečki čije srce je toliko veliko da je svoju nagradu uručila baka Ljilji– jednoj od najstarijih i najredovnijih učesnica ove velike humanitarne akcije.

Sa suzama u očima, teta Ljilja, ne očekujući ovakav gest, rešila je da sedmodnevni aranžman na Kopaoniku u vili „Jana“ podeli sa sestrom.

Za majsku „MAXI domaćicu meseca“ jednoglasno je izabrana Bojana Đurović, koja je sa čitaocima našeg portala podelila pobednički recept!

Odmah nakon dodele nagrada, uputiil smo se, sa paketima „City records“ izdanja, kao i sa raznovrsnim časopisima „Color Press Grupe“ u Dečije selo u Sremsku Kamenicu, i ostali dovoljno dugo dok sve kiflice nisu bile pojedene!

Naredno druženje zakazujemo vam već sledećeg meseca!

Pobednički recept:

900gr brašna
3dl mleka
2dl jogurta
4 pune kašike svinjske masti
Jedna kašika šećera
Pola kašičice soli
Pola kockice kvasca
Jedno jaje

Fil: 300gr šunke i 300gr sira

Rastopiti kvasac sa kašikom šećera, u brašno pomešati so, dodati četiri kašike masti i jedno jaje, i to sa mlekom i jogurtom zamesiti.
Ostaviti pola sata da nadođe, od dobijene smese podeliti na tri dela, od svakog dela razvući krug i seći kiflice po veličini kako kome odgovara.
Filovati sa šunkom i sirom.

DSC_2796

DSC_2917

DSC_2798

DSC_2799

DSC_2801

DSC_2804

DSC_2807

DSC_2811

DSC_2814

DSC_2817

DSC_2823

DSC_2824

DSC_2828

DSC_2831

DSC_2834

DSC_2837

DSC_2842

DSC_2848

DSC_2850

DSC_2854

DSC_2858

DSC_2860

DSC_2867

DSC_2869

DSC_2876

DSC_2877

DSC_2883

DSC_2886

DSC_2891

DSC_2901

DSC_2905

DSC_2911

Autor:  Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content