Pevačica Maya Berović rođena je 1987. godine u Sarajevu, a već 1995. godine se sa porodicom seli u Bratunac, u kojem završava školu i stiče prve muzičke korake. Sa 12 godina počinje da nastupa po klubovima i diskotekama, a tek 2007. godine snima svoj album prvenac “Život uživo“. Prošle godine izdala je i peti album pod nazivom „Opasne vode“ koji je naišao na odličan prijem kod publike, a lepu pevačicu digao u skoro sam vrh naše estrade. Ova skromna pevačica se retko kad može naći na stranicama žute štampe, jer se trudi da svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti. Šarmantna Maya za sebe kaže da voli da kuva i da biste se verovatno iznenadili njenim kulinarskim umećima.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam. Za mene je kuvanje umetnost i baš me opušta. Kad god imam vremena rado kuvam i da znate šta sve znam da napravim, verovatno bi se iznenadili.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Kao mala nisam volela da jedem i jedina hrana koja me podseća na detinjstvo je krompir. Njega sam oduvek volela i nisam izbirljiva kada je ovo povrće u pitanju, jer ga volim na sve načine. Pored toga, neizostavna hrana u mom detinjstvu su bile i domaće pite, za koje je moja mama zaista ekspert. Ja sam rodom iz Bosne, koja je poznata po pitama i neprevaziđenim ćevapima.
Omiljeni restorani u rodnom gradu?
Imam jako malo slobodnog vremena i to je razlog zbog kog nisam često u rodnom mestu, tako da nemam omiljeni restoran, ali kada god sam u Sarajevu ili prolazim kroz Sarajevo, rado odem na Baščaršiju na pomenute čuvene ćevape.
Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Obožavam azijsku i italijansku kuhinju i uglavnom biram njihove restorane.
Da li vodiš računa o ishrani?
Nisam sklona gojenju, ali vodim računa o ishrani. Kao što već rekoh trudim se da se zdravo hranim. Često sam na putu zbog posla, ali bez obzira na to, redovno vežbam i zdravo se hranim.
Omiljena kuhinja
Ako već moram da biram, neka bude azijska kuhinja. Zato što je jedna od najzdravijih i zato što je u njihovoj kuhinji veoma zastupljena riba koju ja obožavam. Što se tiče specijaliteta, omiljena jelo su mi pirinčane nudle sa sirom i povrćem.
Slani ili statki specijaliteti
Uvek slatki specijaliteti. Obožavam slatkiše i uvek sam pre za slatko, nego slano.
Podeli sa nama omiljeni recept
Postoji jedan recept, koji često spremam, a u pitanju je kineska piletina sa povrćem. Potrebno je: 2 komada pilećeg filea, 1 pakovanje kineske mešavine, 4 kašike soja sosa, 1 velika šolja riže, 5 kašika brašna i začina po želji.
Ukuvati rižu. Pileći file isecite na kockice, pa prelite soja sosom, posolite, dodajte vegetu, mleveni kim i đumbir. Sve to dobro izmešajte da se spoje soja sos i začini. Zatim meso uvaljajte u brašno i propržite piletinu. Mešajte tokom prženja, da bi se piletina ravnomerno ispržila. Dodajte kinesku mešavinu povrća, izmešajte i poklopite. Kuvajte 7-8 minuta uz povremeno mešanje. Kada je gotovo, dodajte još jednu kašiku soja sosa i uživajte.
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Facebook