Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj šerpi otopiti šećer sa medom, dodati jaje, mleko i ulje te kuvati na umerenoj temperaturi dok se svi sastojci ne otope i dok se smesa ne homogenizuje.
2. Kada provri i dobije zlatnožutu boju, skinuti sa ringle i umešati brašno i sodu bikarbonu.
3. Od pripremljene smese rukama umesiti glatko testo, a potom ga podeliti na 3 dela.
4. Zatim oklagijom razvući 3 kore i peći ih na poleđini uljem podmazanog pleha na 200°C dok blago ne porumene.
5. Gotove kore ostaviti da se ohlade.
Fil:
1. Mleko ostaviti da provri pa ukuvati griz pomešan sa brašnom. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Nakon toga margarin penasto ulupati i sastaviti sa ohlađenim kremom a po želji dodati nekoliko kapi ruma. Dobro izmiksati.
Finalni postupak:
1. Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora, fil.
2. Čokoladu otopiti te preliti preko kolača. Ostaviti da se lepo ohladi i stegne, a potom ga iseći na štangle.