Sastojci:
280 g brašna
½ kašičice šećera
100 ml jogurta
50 mleka
1 jaje
10 g kvasca
½ kašičice soli
ulje/mast za prženje
Priprema:
1. Ugrejati mleko a u drugoj posudici ugrejati jogurt.
2. U mleko dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti da zapeni.
3. Brašno i so sipati u vanglicu za mešenje i dobro promešati.
Dodati jogurt, kvasac i jaje pa umesiti testo. Testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom 20-ak minuta.
4. Nadošlo testo premesiti uz dodavanje brašna po potrebi i rastanjiti na debljinu od 0.5 cm.
5. Čašom ili modlom vaditi testo i pržiti u dobro ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odmah po dodavanju prve ture mekika smanjiti temperaturu i dalje pržiti testo na umereno ugrejanoj masnoći.
6. Prženo testo ostavljati na papirni ubrus a zatim poslužiti dok je toplo.