Start Predjela Meksička pita

Meksička pita

meksicka pita
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti iseckan praziluk, dodati iseckanu ljutu papriku i na kocke isečeno pileće meso.
2. Dodati paradajz sok i kašičicu braon šećera te kuvati dok meso ne omekša.
3. Posoliti, pobiberiti i posuti crvenom tucanom paprikom, origanom i bosiljkom. Sve promešati.
4. U omekšalo meso dodati meksičku mešavinu, naliti je belim vinom, pa dodati soja sos, čili sos, kašičicu kumina ili susama, i sve zajedno još malo kuvati.
5. Posebno obariti na listiće isečene šampinjone, pa ih dodati mesu.
6. Polovinu lisnatog testa razviti i staviti u okruglu tepsiju podmazanu uljem. Na to sipati smesu od mesa i povrća, pa preklopiti drugom polovinom testa. Testo ušuškati, a zatim viljuškom na nekoliko mesta izbušiti gornju koru.
7. Umutiti žumance pa premazati gornju koru i posuti je kuminom ili susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni, na 180 °C oko 45 minuta.

Recept Lidije Kunej iz Novog Sada
Recept Lidije Kunej iz Novog Sada