Milica Milša je poznata srpska glumica. Dolazi iz porodice umetnika – književnika, otac Antonije Isaković, majka Leposava Milanin. Ima sina Antonija i supruga Žarka. Bila je mis Kanskog filmskog festivala, uspešno se bavila manekenstvom – dve godine uzastopno dobila je nagradu “Venera”, kao najlepša i najbolja manekenka SFRJ – po izboru čitalaca lista „Praktična žena“. Bila je i fotomodel – sa preko 300 naslovnih strana.
Kao glumica ostvarila je čitav niz zapaženih uloga u pozorištu i na filmu: „Ženski orkestar”, „Razvojni put Bore Šnajdera”, „Seks bomba”, „Srećni ljudi”, „Porodično blago”, „Bela lađa”, „Ledina”, „Jesen stiže, Dunjo moja, „As pik. Zbog prirode posla Milica je puno putovala i odličan je sagovornik za našu rubriku “Restoranski vodič”.
Snalaženje u kuhinji, priprema hrane je radost ili opterećenje?
“Volim da kuvam kao i svako. Povremeno pripremam jela. Sada nešto ređe jer se sin Antonije odselio i počeo da živi sam. Kada nam dolazi u posetu trudim se da u tim prilikama napravim nešto zaista posebno u čemu svi uživamo. Volim da iznenadim ukućane nekim lepim specijalitetom”.
Omiljeni ukus hrana, detinjstvo?
“Moja mama je stalno kuvala kao i moja baka. To su zaista bile prave domaćinski bogate trpeze prepune hrane. Obožavala sam supu sa domaćim rezancima, rinflajš. Mama je pravila čak i zimnicu, prosto se pitam kako su žene u to vreme sve to uspevale i stizale da urade.”
Omiljeno jelo, hrana, kuhinja?
“Često konzumiram salate, volim da su prepune zrnevlja, semenki, npr. lana… sve što je zdravo može da ide u jednu takvu salatu. Po želji se dodaju seckana pileća prsa, eventualno jaje. To bude zaista ukusno i zdravo. Veliki sam ljubitelj azijske kuhinje. Volim kada sam na putu da probam originalnu domaću hranu, tradicionalnu kuhinju naroda ili države gde boravim. Kod azijske kuhinje obožavam što koriste puno povrća u ishrani. Posebno bih izdvojila plavi patlidžan i tikvice jer njih zaista volim da jedem. Ljubitelj sam i meksičke kuhinje jer volim da jedem ljutu i začinjenu hranu. Pre izvesnog vremena sam bila u Meksiku i zaista sam se oduševila njihovom hranom, moram reći da je moja tolerancija na ljuto takva kao da sam rođena Meksikanka”.
Omiljeni restoran, zemlja ili inostranstvo?
“Kada biram restoran koji ću posetiti veoma mi je važno da su stolice udobne za sedenje. Hrana mora biti kvalitetno pripremljena i naravno društvo. Ukoliko se poklope svi navedeni parametri, onda zaista sa uživanjem obedujem. Izdvojila bih jedan divan restoran u Francuskoj “Lacoupole” Pariz. To je mesto koje svima toplo preporučujem ukoliko im se ukaže prilika da ga posete. Hrana je zaista vrhunski pripremljena. Imam malo upozorenje za sve koji ne govore francuski. Morate biti veoma oprezni kada poručujete hranu u takvim restoranima jer možete da se iznenadite kada vam donesu jelo. Lično imam zeta Francuza i on nam pomogne uvek u odabiru hrane pa nismo imali poteškoća. U svakom slučaju pripremite se kako biste predupredili iznenađenja”.
Preporuka, recept: Novogodišnja salata
Modifikovana ruska salata: Uzmete zlatnu mešavinu povrća, obarite je. Iseckate sitno pileća prsa i narendate Gauda sir ili neki drugi po želji. Treba pažljivo dozirati količinu sira, paziti da ga ne bude previše i da nije prejak ili opet pretanak. Dodate pavlaku, majonez, senf, vlašac, peršun, bosiljak, crvenu papriku sitno iseckanu (svežu), malo bibera. Sve dobro promešate i služite hladno. Uživajte…
Savet za naše čitaoce:
Uvek birajte sadržaje koje unosite u sebe. Od toga vam zavisi vaše raspoloženje i energija kojom se punite. Trudite se da budete umereni što je više moguće i u svemu. Sredina je najbolja, zato se i kaže da je zlatna. Osluškujte svoj organizam, nemojte sebe prisiljavati na nešto što vam ne prija, to može ostaviti trajne posledice. Okružite se dobrim ljudima i mentalno uvek budite pozitivni…
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d850239-Reviews-La_Coupole-Paris_Ile_de_France.html