Sastojci:
300 g jagoda
200 ml slatke pavlake
Testo
175 g brašna
50 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
115 g putera
3 kašike kisele pavlake
prstohvat soli
1 žumance
Fil
2 jajeta
100 g šećera
60 ml soka od limuna
70 g putera
Priprema:
Testo
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, šećer u prahu, vanil-šećer i so, pa dodati komadiće putera i prstima napraviti mrvice.
2. Umešati kiselu pavlaku i žumance, te umesiti testo. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižideru na nekoliko sati.
3. Razviti ohlađeno testo, prebaciti ga preko kalupa za mini-tart i oklagijom iseći krugove. Obložiti kalupe testom, pa ga izbockati viljuškom. Peći u zagrejanoj rerni na 220ºC dok ivice ne porumene.
Fil
1. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer. Zatim dodati sok od limuna i omekšali puter, pa sve dobro umutiti. Kuvati smesu na pari dok se ne zgusne, a nakon toga je ohladiti.
Finalni postupak
1. Ohlađene korpice puniti filom od limuna, dekoristati ih umućenom slatkom pavlakom i seckanim jagodama.