Poznata i mlada pevačica Mirna Radulović, rođena je 1992. godine u Subotici i još kao mala počela je da svira violinu, a na našoj muzičkoj sceni pojavila se kao jedan od učesnika poznatog muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije”. Već u prvom duelu koji je imala sa Nevenom Božović, Mirna je i publiku i žiri očarala svojim prodornim i čistim glasom i zasluženo je ušla u finale, a kasnije je ponela i titulu pobednika ovog prestižnog takmičenja. Zajedno sa koleginicama, takođe finalistkinjama PGS Nevenom Božović i Sarom Jovanović, učestvovala je kao srpski predsatvnik na “Pesmi Evrovizije” u Švedskoj, predstavljajući se zajedno kao grupa “Moje tri” koje su izvodile pesmu “Ljubav je svuda”. Ova mlada pevačica polako gazi ka velikoj karijeri, a u svoje slobodno vreme voli ponešto i da skuva i isprobava neke nove recepte.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Mnogo volim da kuvam i isprobavam neke nove recepte . Ne kuvam svaki dan ,ali kad uđem u kuhinju provedem nekad i par sati da bih spremila ukusno jelo. Često se ne držim striktno recepta ,već dodam nešto po svom ukusu i ispadne savršeno.
Da li si kao mala bila izbirljiva i koja hrana te podseća na detinjstvo?
Porodica me je vaspitala da ne budem probirljiva i da jedem i cenim sve što se nalazi na stolu. U detinjstvu sam najviše od svega volela bakinu sarmu.
Kad si u svom rodnom gradu, koje restorane posećuješ?
Kada sam u Subotici najvise volim da jedem u restoranu Boss . Ambijent je jako prijatan ,a hrana izuzetno ukusna ,sve što sam ikada probala sa njihovog menija mi se izuzetno dopalo.
Koje restorane posećuješi i šta uglavnom jedeš kad si u inostranstvu?
Nemam određeno mesto u inostranstvu gde jedem ,Mnogo volim da putujem i da upoznajem kulturu i tradiciju različitih zemalja pa tako i gde god da odem volim da probam njihova domaća tradicionalna jela .
Da li vodiš računa o ishrani?
Trudim se da vodim racuna o tome koliko i sta jedem,ali mi veoma tesko pada s obzirom na to da sam veliki gurman i da stvarno uživam u hrani . Večito sam na nekim dijetama i mnogo mi je teško da se odrekne određenih stvari,ali se za lepotu treba žrtvovati.
Omiljena kuhinja
Veliki sam gurman i uživam u svakoj vrsti hrane. Veliki sam ljubitelj domaće srpske kuinje, takođe volim i italijansku .
Omiljeni recept za kraj
Mnogo volim piletinu u svakom mogućem obliku, ali bih izdvojila pileća krilca u medu .
Najpre iseći krilca na pola i staviti da stoje u marinadi 1h.
Marinada:Izmešati zajedno med, papriku, soja sos, ulje, senf, sok od limuna, so i vegetu pa time preliti krilca i ostaviti da stoji u marinadi oko 1h.
Krilca naređati u pleh obložen pek papirom pa ih preliti sa malo marinade.
Peći u rerni na 180 C , tri puta okretati i prelivati krilca na svakih 15 minuta i završiti tako da krilca u završnom pečenju budu okrenuta kožurom na gore. Na kraju pojačati rernu na 200 C i peći krilca još 10 minuta da bi dobila jaču boju.
Ovako spremljena krilca obično služim uz pire krompir ili uz povrće koje spremam na sledeći način: obariti karfiol, brokuli i šargarepu, ocediti vodu i propržiti na malo putera i kajmaka pa na kraju dodati 1 neutralnu pavlaku za kuvanje i pržiti dok ne provri pavlaka.
Prijatno!
.
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Life Content