Sastojci:
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
350 g pilećeg belog mesa
500 g mladog graška
250 g pelata paradajza
1 kašika seckane mirođije
500 g njoka
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Piletinu iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk pa dodati šargarepu i piletinu te kratko propržiti da meso promeni boju. Nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok šargarepa napola ne omekša.
4. Ubaciti grašak i pelat paradajza, dodati mirođiju i začine po ukusu, pa nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Njoke posebno obariti u ključaloj slanoj vodi pa ih procediti od suvišne tečnosti.
6. Oceđene njoke dodati u grašak pred kraj kuvanja i promešati.