Start Odabrani recepti Mladi kupus na 10 načina – odabrani recepti

Mladi kupus na 10 načina – odabrani recepti

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
200 g brašna
¼ kašičice soli
voda
Povrće
1 kg kupusa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika meda
so, biber
ulje
list peršuna

Da li biste pripremili ovo jelo?

Priprema:

Testo
1. Od navedenih sastojaka za flekice umesiti testo kao za rezance. Tako pripremljeno testo odmah rastanjiti oklagijom na debljinu oko 1 mm (što je testo tanje, to su flekice ukusnije), a po potrebi pobrašnjaviti radnu površinu.
2. Rastanjeno testo iseći na kockice 2×2 cm.
3. Flekice kuvati u kipućoj i posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
4. Rešetkastom kašikom vaditi testo i dodati u prženi kupus.
Povrće
1. Kupus očistiti od loših liski, odstraniti koren i sitno iseckati.
2. Oljuštiti crni luk i sitno iseckati.
3. U dublji tiganj usuti ulje da se blago ugreje, dodati kupus, posoliti, dodati med i ostaviti da se proprži, sve vreme mešajući da ne zagori a po potrebi dodati malo vode i nastaviti prženje još 15-ak minuta.
4. Dodati crni luk, pa nastaviti sa prženjem sve dok se luk fino ne izdinsta i postane mekan i proziran, pa dodati sitno seckani crni luk.
5. Zatim dodati pripremljene krpice i sve dobro promešati da testo bude obloženo povrćem.
6. Sipati u tanjir i po želji dodati komadiće tostirane slanine pa ukrasiti peršunovim listom.