Sastojci:
1 manja glavica mladog kupusa
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 paprike babure
2 mlade tikvice
1 veća šargarepa
300 g roštilj kobasica
1 kašika mlevene paprike
400 ml paradajz soka
lovorov list
mešavina začina
biber
1 kašika masti
Priprema:
1. Slatki kupus očistiti od spoljnih listova i korena, pa ga iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati, a šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Mlade tikvice oguliti, pa sredinu sa semenom izdubiti, a pulpu iseći na polukrugove.
4. U većoj šerpi rastopiti mast, pa propržiti šargarepu, crni i beli luk. Dodati papriku te i nju pržiti dok blago ne omekša.
5. Ubaciti slatki kupus, začiniti po ukusu i pržiti ga oko 5 min. Potom dodati tikvice te sve zajedno kratko propržiti neprekidno mešajući.
6. Sipati paradajz sok, pa doliti još malo vode da povrće ogrezne. Ubaciti lovorov list, mlevenu papriku i začine po ukusu, te nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok povrćene ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
7. Kobasice zarezati na više mesta, pa ih iseći na krupnije komade i propržiti na malo masti. Dodati u varivo pred kraj kuvanja.