Sastojci:
½ kg kupusa
200 g leblebije iz konzerve
1 praziluk
50 g slanine
1 kašika paradajz paste
par ljutih kobasica
so, biber
ulje
topla voda
Priprema:
1. Kupus izrezati na tanke tračice. Leblebije izvaditi iz konzerve i dobro oprati pod mlazom vode pa ocediti. Praziluk raseći po dužini a zatim tanko iseći. Slaninu iseći na tanke kockice. Kobasice iseći na kolutove željene veličine.
2. Na malo ulja propržiti slaninu da postane hrskava pa dodati seckani praziluk, blago posoliti i dinstati na umerenoj temperaturi da omekša.
3. Dodati kupus i promešati sastojke, pa uz dolivanje tople vode dinstati par minuta.
4. Zatim, dodati leblebije, paradajz pastu, kobasice, promešati i naliti toplom vodom da ogrezne. Poklopiti i kuvati dok kupus ne omekša i jelo se fino poveže.
5. Dodatno začiniti, dodati još malo vode ukoliko je potrebno i ostaviti da se krčka još 5-6 minuta pa poslužiti.