Start Deserti Mlečni burek

Mlečni burek

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 3.25 od 5)

Loading ... Loading ...
mlecni burek
Priprema:
1. Kore podeliti na dva dela, a margarin istopiti.
2. U margarinom podmazanom plehu ređati jedan deo kora pa svaku koru premazati margarinom.
3. U posudi za mešanje sjediniti griz, 300 g šećera, jaja i izrendanu koru pomorandže pa promešati. Smesu sipati u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
4. Pripremljen fil sipati preko kora, a zatim složiti drugi deo kora i svaku premazati margarinom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 30 min.
6. Napraviti preliv: u posudu sipati vodu, dodati 700 g šećera i kuvati. Kada provri, kuvati još 3 minuta i skloniti sa ringle. Potom dodati sok od 2 limuna i promešati.
7. Gotov burek preliti pripremljenim sirupom i ostaviti da se ohladi.

Recept Branke Gavrilović iz Bašine
Recept Branke Gavrilović iz Bašine