Priprema:
Domaći mlinci:
1. Pomešati polovinu brašna sa 2 jajeta, dodati so, pa postepeno i naizmenično dodavati vrelu vodu i preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo.
2. Testo podeliti na više jufki, pa svaku rastanjiti na 1-2 mm debljine i peći na poleđini pleha oko 10 minuta. (Za vreme pečenja, testo jedanput okrenuti).
3. Ohlađeno testo izlomiti na veće komade.
4. Kockicu supe rastvoriti u 1 l vrele vode, pa preliti prethodno izlomljene mlince.
5. Nakon 5 minuta, mlince izvaditi iz tečnosti. Polovinu rasporediti po dnu podmazanog pleha ili vatrostalne posude.
6. Potom, zagrejati malo ulja, propržiti pileće belo meso iseckano na kockice, začiniti po ukusu, posoliti i pobiberiti.
7. Šampinjone oprati i iseckati na listiće, te dodati u tiganj sa piletinom i sve zajedno kratko prokrčkati, a zatim sipati preko mlinaca u vatrostalnoj posudi.
8. Potom, pomešati kiselu pavlaku sa jajetom i 3 dl supe (u kojoj su stajali mlinci).
9. Preko fila od mesa narendati sir i preliti polovinom pripremljenog preliva.
10. Zatim rasporediti preostale mlince, preliti prelivom i rasporediti rendani tvrdi sir.
11. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok lepo ne porumeni, a zatim izvaditi iz rerne i sačekati da se jelo lepo prohladi oko 15 minuta.
12. Zatim pripremljene mlince seći na kocke i služiti uz sezonsku salatu.