Sastojci:
800 g testa za lazanje
100 g crvenog luka
400 g šampinjona
200 ml soka od paradajza
300 g mlevenog svinjskog mesa
300 g mlevenog junećeg mesa
30 ml ulja
svež bosiljak po ukusu
100 ml „Moja Kravica Kuhinjica“ pavlake za kuvanje
50 g kisele pavlake
50 ml mleka
100 g kečapa
100 g sira
so, biber
Priprema:
1. Ispržiti sitno iseckan crveni luk pa dodati isečene šampinjone. Zatim dodati mleveno meso i dinstati 15 minuta.
2. Uliti sok od paradajza, dodati iseckan bosiljak, so i biber po ukusu te kuvati 10 minuta.
3. Pomešati „Moja Kravica Kuhinjica“ pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i mleko pa premazati pleh. Poređati listove testa i preliti filom od mesa.
4. Zatim poređati testo i nastaviti s filovanjem i ređanjem dok se ne potroši sav materijal. Poslednji sloj treba da bude testo.
5. Odozgo premazati filom od pavlake pa išarati kečapom i posuti narendanim sirom.
6. Peći 45 minuta na 160°C.