Start Dijamant kuvarica Monte torta

    Monte torta

    tr11_1425658867_zena_recepti_650x380

     

    Sastojci:

    Za koru
    – 6 belanaca
    – 6 kašika šećera
    – 6 kašika brašna
    – 150g celih oraha
    Za fil
    – 6 žumanaca
    – 100g šećera
    – 2 kašike brašna
    – 100g pudinga od vanile (prah)
    – 1 kesica vanilin šećera
    – 1 l mleka
    – 100g prah šećera
    – 250g Dijamant margarina (Dijavit margarin)
    – 2 Snickers čokoladice (od po 40g)
    – 100g čokolade za kuvanje
    za ukrašavanje
    – 200g šlag krema
    – 300 ml kisele vode

    ISPROBAJTE I… Čokoladno čokoladna torta

    Priprema:

    Kora:
    1. Orahe iseckajte na krupno. U pleh za pečenje stavite pek papir, a stranice namastite i pobrašnite. Preko papira rasporedite seckane orahe. Belanca i šećer umutite u čvrst šam pa dodajte brašno i lagano izmešajte špatulom. Pažljivo ih rasporedite preko oraha.
    2. Pecite koru na 180 stepeni 10 minuta, dok kora malo ne požuti odozgo. Pečenu koru ohladite pa je okrenite na tanjir da vam orasi budu odozgo.
    Fil:
    3. Žumanca umutite sa šećerom, vanil šećerom, pudingom, brašnom i 200ml mleka, a preostalih 800ml mleka stavite da se zagreva. Lagano, u tankom mlazu, neprestano mešajući žicom, sipajte umućenu smesu u toplo mleko i zakuvajte fil. Ohladite fil uz povremeno mešanje kako se ne bi stvorila korica.
    4. Margarin i prah šećer umutite pa sjedinite sa ohlađenim filom i dobro umutite mikserom. Podelite fil na dva jednaka dela pa u jedan deo dodajte otopljenu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.
    5. Tortu filujte na sledeći način: kora (sa orasima odozgo), svetli fil, pa tamni fil. Stavite tortu u frižider da se stegne pa je ukrasite šlagom koji ste umutili sa kiselom vodom.

    Recept Marije Vučić iz Beograda
    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net