Sastojci:
– 4 jajeta
– 150 g šećera
– 1 limun
– 2 dl ulja
– 280 g brašna
– 1 veća jabuka
– 1 prašak za pecivo
– 4 suve smokve
– 4 seckane urme
– 50 g suvog grožđa
– 1 kašika kakao
Priprema:
1. Jabuku oljuštiti i izrendati na krupno rende, smokve i urme sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti sve dok se ne otopi.
3. Zatim dodati žumanca, sok i rendanu koru limuna, ulje, brašno, prašak za pecivo i umutiti mikserom.
4. Na kraju dodati rendane jabuke, urme, smokve, suvo grožđe i polako promešati varjačom.
5. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati kakao i polako promešati.
6. Uzak, dublji kalup obložiti papirom za pečenje. Sipati žuti, a preko njega braon fil. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net