Priprema:
Testo:
1. Ulupati jaja sa mlekom, dodati so, šećer i brašno (smesa treba da bude gušcća u odnosu na onu za klasične palačinke).
2. U modlu (praznu bočicu od vode sa pipkom) sipati smesu za palačinke i praviti mrežu na vrelom podmazanom tiganju. Na sledeći način: prvo iscrtati krug, a onda jednostavno napraviti šrafte u oba pravca, da izgleda kao mreža.
Za fil:
1. Piletinu iseckati na sitne komade, posoliti i pobiberiti po ukusu i kratko propržiti.
2. Praziluk iseckati na krugove, a šampinjone na listiće, pa dodati u piletinu i sve zajedno prodinstati. Potom dodati i sitno seckan beli luk.
3. Kada povrće omekša, sipati pavlaku i promešati.
4. Na mrežastu palacčinku staviti list zelene salate, zatim fil, malo sitno seckanog mladog luka i pažljivo urolati.