Sastojci:
Za testo
– 330 g brašna
– 180 g margarina
– 100 g šećera
– 1/2 praška za pecivo
– 1 vanil-šećer
– 1 jaje
– 0,5 dl mleka
Za fil
– 5 dl mleka
– 100 g šećera
– 2 pudinga od čokolade
– 70 g čokolade za kuvanje
– 50 g margarina
– 5 kašika mlevenih lešnika
Priprema:
Testo:
1. U posudi za mešenje sjediniti margarin, šećer, jaje, mleko i vanil-šećer. Dodati mešavinu brašna i praška za pecivo pa ručno umesiti glatko testo.
2. Umešeno testo uviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U topao puding dodati čokoladu, margarin i mlevene lešnike pa mešati da se dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Odstojalo testo podeliti napola. Jednu polovinu istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm a drugu ostaviti u komadu.
2. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom te dno i bočne stranice obložiti istanjenim testom.
3. Preko testa rasporediti fil od čokolade pa narendati testo u komadu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net