Sastojci:
za testo
– 300 g brašna
– 200 g margarina
– 150 g čokolade za kuvanje
– 4 jajeta
– 150 g šećera
– 1 dl soka od višanja
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 400 g višanja bez koštica
za gornju koru
– 150 g margarina
– 200 g brašna
– 50 g šećera
– 1 vanil-šećer
Priprema
Testo:
1. U manjoj šerpi otopiti margarin i ostaviti da se prohladi.
2. Posebno umutiti šećer i jaja. Čokoladu za kuvanje sitno iseckati.
3. Sjediniti prohlađeni margarin sa umućenim jajima i sokom od višanja. Zatim uz neprestano mešanje postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo. Na kraju dodati seckanu čokoladu i polako promešati.
Gornja kora:
Hladan margarin utrljati u brašno pomešano sa šećerom i vanil-šećerom tako da se dobije mrvičasta smesa.
Finalni postupak:
1. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 10 min.
2. Potom izvaditi iz rerne pa rasporediti po njoj oceđene višnje. Pitu posuti pripremljenim mrvicama testa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Uživajte!
D.S.