Start Glavna jela Mućkalica

Mućkalica

Clipboard07

Priprema :
1. Crni luk i praziluk iseckati u secku. Meso iseći na kockice.
2. U tiganju izdinstati luk i praziluk pa dodati meso.
3. Šargarepu iseckati na komadiće, pečurke na listiće a krompir i paradajz na kockice.
4. Šargarepu dodati u tiganj sa mesom, doliti malo ulja i nastaviti sa dinstanjem na tihoj vatri, dolivajući pomalo vode.
5. Kada meso omekša, dodati pečurke, krompir i oljušten i nasečen paradajz (može i pelat paradajza).
6. Gotovo jelo sipati u zemljanu posudu, dodati mešavinu začina po ukusu, mlevenu crvenu papriku, origano, biber i peršun, sve promešati i zapeći u rerni oko pola sata na 200 °C.

Recept Zorice Gijevske iz Niša
Recept Zorice Gijevske
iz Niša