Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 100 g pirinča
– 2 glavice luka
– 1 sveža paprika
– 4 kašike kisele pavlake
– 3 paradajza
– 2 dl pileće supe
– 1 ljuta papričica
– 1/2 veze peršuna
– 1 kašičica crvene mlevene
– paprike
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, so, biber
Priprema
1. Pileće belo meso isečeno na šnicle začiniti po ukusu, pa ispržiti na ulju. Prženu piletinu iseći na rezance.
2. Papriku i paradajz iseći na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršun sitno iseckati. Pirinač obariti u slanoj vodi.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk, dodati papriku, paradajz i ljutu papričicu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Kada povrće omekša, dodati meso, pirinač, peršun i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, te zaliti supom i dinstati na umerenoj temperaturi još 5 minuta.
5. U gotovo jelo umešati kiselu pavlaku.
Uživajte!
D.S.