Sastojci:
300 g jagoda
1 limun (korica)
100 g šećera u prahu
10 g želatina u prahu
4 kašike vode
250 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Oprane i od peteljki očišćene jagode iseći na polovine. U dubljoj posudi štapnim mikserom ispasirati jagode s rendanom korom limuna. Zatim, procediti sok kroz veću cediljku.
2. Posebno umutiti dobro ohlađenu slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
3. Želatin preliti vodom i ostaiti da nabubri, pa zagrejati toliko da postane tečan i dodati u smesu od jagoda.
4. Promešati i dodati umućenu slatku pavlaku, te sjediniti sastojke.
Sladoled od kafe (bez jaja)
5. Smesu sipati u pogodnu posudu sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se što bolje ohladi.
6. Dekorisati svežim jagodama i poslužiti dobro ohlađeno.