Start Deserti Puding i sladoled Mus od višanja

Mus od višanja

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 5 dl slatke pavlake
– 450 g očišćenih višanja
– 2 dl soka od višanja
– 100 g bele čokolade
– 30 g putera
– 1 kašika gustina
– 6 kašika šećera
– 4 piškote

Priprema
1. Slatku pavlaku sjediniti sa 3 kašike šećera pa kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
2. Posebno izmiksati 250 g višanja sa 1 dl soka od višanja i preostalim šećerom.
3. U toplu pavlaku dodati izmiksane višnje i dobro izmešati da se dobije gusti krem.
4. Belu čokoladu rastopiti sa puterom.
5. Posebno pripremiti preliv od višanja: sjediniti 200 g višnjanja sa 1 dl soka od višanja, gustinom i 3 kašike šećera. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
6. Uzeti 4 staklene čaše i u njih razliti 1/2 otopljene bele čokolade. Potom rasporediti fil od višanja i preliti ga preostalom prohlađenom belom čokoladom. Preko čokolade naneti preliv od višanja. Gotove deserte ukrasiti piškotama.