Sastojci:
400 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 manja patlidžana
1 tikvica
3 jajeta
500 ml mleka
100 g kačkavalja
brašno po potrebi
so, biber
Priprema:
1. Patlidžan i tikvicu oljuštiti i iseči na tanke šnite. Posoliti i ostaviti 30 minuta da ispuste gorčinu.
2. Umutiti 1 jaje sa 200 ml mleka pa postepeno dodavati brašno po potrebi, da se dobije smesa nešto gušća od smese za palačinke.
3. Patlidžan i tikvicu dobro ocediti, osušiti kuhinjskim ubrusom, pa umakati u pripremljenu smesu i pržiti na ulju s obe strane dok ne porumene.
4. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće.
5. U posebnom tiganju na malo ulja ispržiti sitno iseckan crni luk. Dodati e mleveno meso, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dinstati 10 minuta.
6. U vatrostalnu posudu poređati red pohovanog patlidžana, pa preko rasporediti polovinu fila od mesa.
8. Zatim, poređati red tikvica i posuti preostalim filom. Na kraju, poređati još jedan red patlidžana.
9. Umutiti 2 jajeta s preostalim mlekom i preliti. Zatim narendati kačkavalj i peći na 200°C 20–30 minuta.
Na sledećoj strani ispratite postupak pripreme ovog jela u slikama tzv. korak po korak →