Sastojci:
500 g fileta soma
500 g blitve
2 šargarepe
1/2 korena celera
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3,5 dl neutralne pavlake
3 veća krompira
2 jajeta
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašičica senfa
sok od pola limuna
mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Blitvu očistiti od peteljki, beli luk sitno iseckati.
3. Krompir zajedno sa korom obariti pa ga oguliti i iseći na kolutove.
4. Crni luk iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
5. Na malo maslinovog ulja propržiti beli luk te dodati blitvu. Pržiti uz neprestano mešanje dok blitva ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
6. Posebno na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
7. U ohlađeno povrće dodati neutralnu pavlaku, jaje, začine po ukusu i promešati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju sipati dinstani spanać da prekrije dno. Preko njega rasporediti filete soma i preliti smesom od neutralne pavlake.
9. Zatim odgore utisnuti kolutove krompira tako da se na krajevima preklapaju. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok jelo ne porumeni.