Sastojci:
– 2 glavice zelene salate
– 600 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica luka
– 2 crvene paprike
– 150 g feta sira
– 1 kašičica slatke mlevene paprike
– 6 jaja
– 5 dl kisele vode
– 400 g brašna
– 2 dl ulja
– 2 dl pavlake
– 4 dl mleka
– mešavina začina, so
Priprema
1. U odgovarajućoj posudi umutiti kiselu vodu, 3 jajeta i brašno, pa začiniti po ukusu. Listove salate odvojiti, oprati i ocediti od suvišne tečnosti. Zatim ih umakati u pripremljenu mešavinu i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
2. Luk i papriku sitno iseckati, feta sir iseći na kocke, a piletinu samleti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati piletinu i papriku, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati slatku mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti pohovanom zelenom salatom, a zatim naneti 1/3 pripremljenog fila i posuti 1/3 feta sira. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti sa pohovanom zelenom salatom.
6. Posebno umutiti 3 jajeta, mleko i pavlaku, pa preliti preko musake. Musaku staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.