Start Glavna jela Povrće Musaka s tikvicama i piletinom

Musaka s tikvicama i piletinom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 3 tikvice
– 6 jaja
– 200 g brašna
– 400 g pilećeg belog mesa
– 500 g sitnog sira
– 1 dl pavlake
– 2 dl mleka, ulje
– mešavina začina,
– so

Priprema
1. Tikvice oprati pa pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti da puste sok.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju. Kada se pržena piletina ohladi, samleti je na mašini za mlevenje.
4. Posebno na malo ulja propržiti sitni sir.
5. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica. Po njima rasporediti malo fila od mesa pa malo uprženog sira. Postupak filovanja ponoviti još dva puta i završiti tikvicama.
6. Umutiti preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu. Preliti preko gornjeg sloja tikvica.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.