Start Glavna jela Musaka sa ribom

Musaka sa ribom

musaka
Priprema:
1. Ribu preseći napola. Krompir očistiti, skuvati u ključaloj vodi i iseći na trouglove. Beli luk i peršun sitno iseckati, a paradajz iseći na trouglove. Sir izrendati na krupno rende.
2. Krompir i ribu posuti mešavinom zacina.
3. Vatrostalno posudu premazati uljem, posuti prezlama, poredjati krompir sve posuti belim lukom, peršunom i maslinovim uljem.
4. Preko kompira poredjati ribu, a zatim paradajz pa ponovo krompir i poprskati maslinovim uljem. Postupak ponavljati dok se ne potroši pripremljeni materijal.
5. Sjediniti pavlaku, jaje i sir pa preliti musaku. Peći u rerni na 200 °C 70 min.

Recept Monike Sabo iz Bečeja
Recept Monike Sabo iz Bečeja