Sastojci:
5 jaja (belanca)
250 g šećera
300 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
50 g prah šećera
350 g crvenog voća
listovi sveže mente
Priprema:
1. Belanca penasto umutiti, pa postepeno dodavati šećer i smesu umutiti u čvrst šaum. Pripremljenu masu sipati u poslastičarski džak.
2. Formirati manje krugove na pleh obložen papirom za pečenje, u jednom (što ravnomernijem) sloju.
3. Peći u ugrejanoj rerni na 150°C oko 25 minuta (ako kora počne da dobija tamniju nijansu, prekriti je alu-folijom i nastaviti pečenje).
Šarm koji ne bledi – krempita
4. Pečene tortice ostaviti u isključenoj rerni da se potpuno ohlade.
5. Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti sa šećerom da se dobije gusta i svilenkasta masa. Posebno rastopiti belu čokoladu i dodati u umućenu pavlaku, pa sve dobro sjediniti i rashladiti.
6. Tortice filovati pripremljenim kremom, dodati voće i dekorisati po želji, pa servirati.