Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen (ili ubran ako imate sreće).
Sastojci:
3 klipa kukuruza (očišćena)
6 tankih kriški slanine
150g parmezana
komadić maslaca
so i biber po želji
ISPROBAJTE I… Pečeni kukuruz u gril tiganju
Priprema:
Prepolovite klip kukuruza na pola, pa komadićem maslaca premažite površinu svih dielova.
Omotajte po jednu krišku slanine na svaki klip, pa ih položite u dublju tepsiju.
Preko slanine narendajte sir, posolite i pobiberite po želji. Stavite alu foliju preko vrha.
Klipove stavite u prethodno zegrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net