PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje umutiti
4 dl kisele vode, 300 g šećera, 1,5
dl ulja, prašak za pecivo, 3 kašike
džema od kajsija i 400 g brašna.
2. Smesu podeliti na 2 dela i u
tepsiji obloženoj papirom za
pečenje ispeći 2 kore.
48 9/11
3. Napraviti fil I: 300 g mlevenog
keksa i 200 g mlevenih oraha
preliti sa 2 čaše negaziranog
soka od narandže. Zatim dodati
250 g margarina umućenog sa
250 g šećera u prahu i sjediniti
mikserom.
4. Napraviti fil II: ušpinovati 300
g šećera u 1 dl vode i dodati 2
izrendane smrznute narandže.
Dodati 300 g mlevenog keksa i
dobro promešati.
5. Posebno istopiti 300 g čokolade
za kuvanje.
6. Tortu filovati sledećim redosledom:
kora, fil I, čokolada, kora,
fil I, fil II, čokolada, fil I, čokolada