Sastojci:
Za kore:
7 belanaca
250 g šećera
300 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašika prezli
2 dl bele kafe
Za fil:
7 žumanaca
7 kašika šećera
1 vanil-šećer
1 kašičica brašna
5 kašika kuvane crne kafe
250 g margarina
Ostali sastojci:
4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti da se šećer otopi.
2. Potom dodati mlevene orahe, brašno i prezle te polako promešati varjačom.
3. Okrugao pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega jednu trećinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 25 min. Od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati vanil-šećer, brašno i kuvanu crnu kafu pa kratko prokuvati. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađeni fil sjediniti sa omekšalim margarinom i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Ohlađene kore poprskati belom kafom.
2. Zatim natopljene kore premazati filom i naslagati jednu na drugu.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net