Sastojci:
– 300 g putera
– 250 g šećera u prahu
– 100 g prženih mlevenih lešnika
– 200 g mlevenog keksa
– 1 veća konzerva ananasa
– 6 žumanaca
– 1 puding od vanile
– 5 dl mleka
– 2 kašike brašna
– 3 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks natopiti sa 1,5 dl soka od ananasa iz konzerve.
2. Posebno umutiti 150 g putera sa 125 g šećera u prahu. Dodati natopljen keks i mlevene lešnike, te dobro izmešati.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti 1 dl mleka, 6 žumanaca, 125 g šećera u prahu, 2 kašike brašna i prašak za puding od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smesu dodati 150 g putera i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Na tacnu sa služenje naneti smesu za koru i oblikovati po želji. Zatim sipati pripremljen fil i poravnati.
2. Posuti oceđenim kockama ananasa i premazati šlagom od slatke pavlake.
Foto: Guliver/Thinkstock
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net