Start Deserti Torte Najlepše torte: Čokoladna krem torta

Najlepše torte: Čokoladna krem torta

Foto: Thinkstock

Sastojci:

za koru
– 18 belanaca
– 30 kašika šećera
– 18 kašika oraha
– 6 kašika brašna
– 1 prašak za pecivo
– 3 kašike mlevenog keksa
za fil
– 18 žumanaca
– 6 kašika brašna
– 300 g šećera
– 5 dl mleka
– 200 g čokolade za kuvanje
– 300 g putera
– 250 g mlevenih oraha
– 300 g mlevenog keksa
– 2 dl soka od narandže
za glazuru
– 150 g čokolade za kuvanje
– 0,5 dl ulja

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 10 kašika šećera i mutiti sve vreme.
2. Dodati 6 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kašiku mlevenog keksa i 1/3 praška za pecivo, pa polako promešati.
3. Pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Od preostalog materijala, na isti način ispeći još dve kore.
Fil:
1. U dublju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i staviti da se kuva dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca i brašno, pa dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu masu dodati puter i umutiti mikserom.
4. Mleveni keks natopiti sokom od narandže, pa dodati u prethodni fil i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.
2. Čokoladu otopiti sa malo ulja, preliti preko filovane torte i dekorisati po želji.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net