Sastojci:
za kore
– 4 jajeta
– 4 kašike šećera
– 4 kašike brašna
– 10 kašika mlevenih oraha
– 8 belanaca
– 200 g čokolade
– 125 g margarina
za fil I
– 2 jajeta
– 8 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 2 pudinga od vanile
– 7 dl mleka
– 250 g margarina
za fil II
– 150 g šećera
– 5 dl vode
– 300 g jagoda (može i smrznutih)
– 2 pudinga od jagoda
– 2 šlaga
Priprema
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, šećer i brašno. Dodati sneg od belanaca, mlevene orahe i polako promešati.
3. Od pripremljene smese ispeći dve kore.
4. Čokoladu i margarin otopiti na pari, preliti preko kora i ostaviti da se stegnu.
Fil I:
1. U manju posudu sipati 5 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka, jaja, žumanca, šećer i prašak za puding od vanile. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu masu dodati margarin i umutiti mikserom.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 4 dl vode, dodati šećer i ostaviti da proključaju. Zatim dodati seckane jagode i kratko prokuvati.
2. Prašak za puding od vanile umutiti sa malo vode, dodati u ključalu masu i nastaviti sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Pripremljene kore premazati filom I i ostaviti da se stegnu, a potom naneti fil II.
2. Filovane kore naslagati jednu na drugu.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.