Start Deserti Torte Najlepše torte: Kapućino torta

Najlepše torte: Kapućino torta

 

Pixabay

Sastojci:

za kore
– 18 belanaca
– 21 kašika šećera
– 3 žumanceta
– 18 kašika mlevenih oraha
– 3 kašike brašna
za fil
– 15 žumanaca
– 18 kašika šećera
– 1 kesica instant kapućina
– 2 kašike brašna
– 2 kašike gustina
– 1 dl mleka
– 200 g čokolade za kuvanje
– 375 g putera
– 100 g šećera u prahu
– 4 šlaga
za preliv
– 2 dl mleka
– 2 kesice instant kapućina

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati 7 kašika šećera i mutiti sve vreme.
2. Dodati 1 žumance, 6 kašika mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i polako promešati.
3. Četvrtast kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC
dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, instant kapućino, brašno, gustin i mleko, te kuvati na pari mešajući sve vreme.
2. U toku kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa kuvanjem dok se ne otopi. Skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smesu dodati puter i šećer u prahu, pa umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i ostaviti sa strane.
2. Pečene kore poprskati mešavinom mleka i instant kapućina. Zatim ih premazati pripremljenim filom, preko fila naneti sloj šlaga.
3. Filovane kore naslagati jednu na drugu i dekorisati po želji.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net