Start Deserti Torte Najlepše torte: Natašina torta

Najlepše torte: Natašina torta

Guliver7Thinkstock

Sastojci:

Kora I
250 g putera
150 g šećera u prahu
500 g mlevenog biskvita
150 ml soka od narandže
Kora II
500 g piškota
300 ml soka od pomorandže
Fil
1,5 l mleka
7 pudinga od vanile
250 g šećera
250 g putera
3 vanil-šećera
10 krem bananica
4 banane
1 limun
Dekoracija
4 šlaga

Priprema:

Kora I
1. Penasto umutiti puter i šećer u prahu.
2. Mleveni biskvit natopiti sokom od pomorandže.
3. Umućen puter sjediniti sa natopljenim biskvitom i dobro izmešati.
Fil
1. U veću šerpu sipati 1,2 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa praškom za puding od vanile i dodati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu masu dodati puter i vanil-šećer, pa umutiti mikserom i podeliti na dva dela.
4. U prvi deo dodati seckane čokoladne bananice.
5. Banane iseći na kolutove poprskati ih sokom od limuna i dodati u drugi deo fila, pa polako promešati.
Finalni postupak
1. Od pripremljene mase za koru I na tacni za tortu oblikovati koru.
2. Premazati je filom od čokoladnih bananica, prekriti ih piškotama natopljenim sokom od pomorandže i premazati filom od banana.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko torte.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net