Sastojci:
za kore
– 15 belanaca
– 15 kašika kristal šećera
– 150 g mlevenih oraha
– 100 g kokosa
– 3 kašike ulja
– 3 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 15 žumanaca
– 300 g kristal šećera
– 200 g ”nestle” bele čokolade
– 4 pudinga od vanile
– 1 l mleka
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
za dekoraciju
– 2 šlaga
Priprema
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U šlag od belanaca dodati mlevene orahe, kokos, ulje, brašno i prašak za pecivo, te polako promešati varjačom.
3. Od pripremljene smese u okruglom kalupu za torte ispeći tri kore.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i 150 g kristal šećera, te kuvati na pari i mešati sve dok se šećer ne otopi. Skloniti sa ringle, dodati ”nestle” čokoladu i mešati dok se ne otopi.
2. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 150 g kristal šećera i kuvati dok ne proključa. Posebno sjediniti ostatak mleka i prašak za puding od vanile, te dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu.
4. U većoj posudi sjediniti ohlađen fil od ”nestle” čokolade, puding od vanile i umućen margarin, te umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu.