Sastojci:
za kore
– 5 belanaca
– 1 puding od vanile
– 1 kašika brašna
– 5 kašika šećera
– 3 kašike ulja
za fil
– 6 dl mleka
– 5 žumanaca
– 2 pudinga od vanile
– 150 g šećera u prahu
– 2 vanil-šećera
– 100 g putera
– 5 dl slatke pavlake
– 600 g jagoda
Priprema
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje. Potom dodati brašno, puding od vanile i ulje pa polako promešati varjačom.
2. Kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati 1/3 pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160 ˚C 25 min. dok kora ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile, vanil-šećerom i žumancima te sipati u ključalo mleko. Nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2. Posebno umutiti šećer u prahu sa puterom pa dodati u ohlađeni puding i umutiti mikserom.
3. Umutiti 2 dl slatke pavlake u čvrst šlag pa ga dodati u fil i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila, prekriti je kolutovima jagode i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom pa završiti trećom korom.
2. Tortu premazati preostalim šlagom od slatke pavlake.