Sastojci:
za koru
– 5 belanca
– 15 kašika šećera
– 3 kašike soka od limuna
za fil
– 1 l mleka
– 5 žumanca
– 10 kašika šećera
– 3 kesice pudinga od vanile
– 250 g margarina
– rendana kora od jednog limuna
– 100 g bele mlečne čokolade
– 100 g kokosovog brašna
– 150 g marmelade od jagoda
za dekoraciju
– 50 g kokosovog brašna
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi. Pred kraj dodati sok od limuna i mutiti još 2 min.
2. U okrugao kalup za tortu obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 140 ºC 80 min. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Preostalo mleko umutiti sa pudingom od vanile i žumancima te dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Fil od pudinga ostaviti da se ohladi, a zatim u njega uz neprestano mešanje postepeno dodavati margarin.
4. Na kraju dodati rendanu belu čokoladu, koru od limuna, kokosovo brašno i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati marmeladom od jagode i ostaviti da se stegne. Zatim naneti fil od kokosa i poravnati.
2. Gotovu tortu posuti kokosovim brašnom.
SAVET PLUS:
Gotovu tortu možete premazati i šlagom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net