Sastojci:
Za koru
– 4 jajeta
– 100 g šećera
– 2 kašike kakaoa
– 100 g brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 2 dl soka od višanja
Za beli fil
– 250 ml slatke pavlake
– 250 g bele čokolade
Za fil sa višnjama
– 200 ml slatke pavlake
– 3 kašike šećera
– 200 g višanja
– 8 g želatina u prahu
Priprema
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
2. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca, pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, te polako promešati. U okruglom kalupu na 200ºC ispeći koru. Pečenu koru preseći poprečno napola, te dobijene polovine poprskati sokom od višanja.
Beli fil:
1. Polovinu slatke pavlake zagrejati do tačke ključanja, pa preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Preostalu slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa dodati
u ohlađenu smesu od bele čokolade i promešati.
Fil sa višnjama:
1. Polovinu slatke pavlake sjediniti sa izmiksanim višnjama i šećerom, a zatim kratko prokuvati.
2. Želatin preliti sa 3 kašike vode, pa kada nabubri, dodati u fil i promešati. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag, dodati u ohlađeni fil i izmiksati.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati sa 1/2 fila od višanja, pa preko njega naneti 1/2 fila od bele čokolade. Isti postupak ponoviti još jednom.
Isprobajte i:
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net