Start Deserti Torte Najlepše torte: Voćna torta sa malinama

Najlepše torte: Voćna torta sa malinama

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za koru
– 5 belanaca
– 200 g šećera
– 1 kašika sirćeta
za fil od malina
– 500 g malina iz zamrzivača
– 100 g šećera
– 1 kesica želatina u prahu
za žuti fil
– 0,5 dl mleka
– 1 puding od vanile
– 5 žumanca
– 2,5 dl slatke pavlake
– 5 kašika šećera
– kesica vanil-šećera
za dekoraciju
– 4 dl slatke pavlake

ISPROBAJTE I…

SLADOLED TORTA SA MALINAMA

MLEČNA TORTA

Priprema
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi. Pred kraj dodati sirće i mutiti još 2 min.
2. U okrugao kalup za tortu obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 140 ºC 80 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je izvaditi iz kalupa.
Fil od malina:
1. Odmrznute maline izmiksati sa šećerom.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Nabubreo želatin sjediniti sa kašom od malina i promešati.
Žuti fil:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer, vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, puding od vanile i žumanca. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil od pudinga dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup za tortu, preliti je filom od malina i sačekati da se fil stegne.
2. Preko naneti žuti fil i poravnati.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net