Sastojci:
25 g (ili malo više) sremuša
100 g krem sira (punomasnog)
150 g milerama
1.5-2 kašičice limunovog soka
pola kašičice soli
biber
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
1. Operite sremuš, iseckajte na krupno i zajedno sa solju i maslinovim uljem izmiksajte u seckalici, blenderu ili koristite štapni mikser.
2. Dodajte krem sir i mileram, limunov sok i maslinovo ulje. Ponovo izmiksajte na kratko, dok ne dobijete glatku smesu.
3. Probajte i prilagodite ukus – dodajte još soli po potrebi, limunovog soka ili ulja. Pospite biberom i još jednom sve fino izmešajte i prespite u teglicu. Nakapajte malo maslinovim uljem i služite odmah uz fine krekere ili svež hleb. Čuvati u frižideru dobro zatvoreno.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net