O lekovitosti đumbira i meda smo već mnogo puta pisali, a ako ovoj savršenoj kombinaciji dodate još par sastojka, dobićete neverovatne i ukusne septolete.
Uzmite šerpicu i u nju sipajte jednu šolju šećera i ½ šolje vode, jednu kašiku sveže ceđenog limunovog soka i jednu kašiku meda. Potrudite se da nabavite domaći, a ako ne nađete, biće dobar i onaj sa pijace. Med ima sjajno antibakterijsko svojstvo koje pomaže bolnom i upaljenom ždrelu.
Zatim dodajte !/2 kašičice mlevenog đumbira i ½ kašičice mlevenog klinčića. Pjačajte vatru sve dok mešavina ne prključa, a zatim dobro promešajte. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi oko 15 do 20 minuta.
Pripremite veliku tepsiju na koju ste stavili pek paprir. Pomoću kašike sipajte sirup na pek papir, kap što je prikazano na video klipu. Kada se „bombonice” ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Vaše septolete su spremne za upotrebu.
Izvor: Zenablic
Foto: PrintScreen