Start Predjela Peciva Napravite manastirsku pogaču za 15 minuta

Napravite manastirsku pogaču za 15 minuta

Ova pogača je fenomenalnog ukusa i veoma brzo se priprema.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Pogača koju pripremite može da se konzumira umesto hleba. Evo kako da je brzo i lako ispečete.

  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 200 g brašna
– 4 jaja
– 300 g ovčijeg sira
– prasak za pecivo
– 100 ml ulja
– kisela pavlaka
– 200 ml jogurta

ISPROBAJTE I… Kaluđersku pogaču

Priprema:

U dubljoj posudi izgnječite sir, a potom dodajte jaja. Viljuskom pomešajte jaja sa sirom. Dodajte ulje, pavlaku i jogurt. Promešajte pa dodajte brašno u kome je prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite.
Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći. Pospite je brašnom i sipajte smešu. Dobro rastresite da se pravilno rasporedi.
Pecite 15 minuta na 250 stepeni.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net