Sastojci:
Za testo:
500 ml mleka
1svež kvasac
100 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašika soli
900 g brašna
150 g margarina
Ostalo:
1 kg viršli
2 jajeta
po potrebi susam
Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa šećerom i kašikom brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati 450 g brašna sa preostalim mlekom, dodati ulje, so i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.
3. Testo prekriti krpom i ostaviti ga da nadođe.
4. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm, premazati ga margarinom i preklopiti krajeve ka sredini. Ostaviti tako da se odmori 10 minuta.
5. Potom testo razviti oklagijom i seći pravougaonike (nešto duže nego što su viršle). Staviti viršlu na pravougaonik, preklopiti na krajevima i uviti u rolnicu.
6. Hot-dogove ređati u pleh obložen pek-papirom, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net