Bolji od svih bombona iz prodavnice, a lako se prave!
Sastojci:
1 šolja 100-postotnog soka od voća ili povrća ili više njih (po želji)
2 kašike želatina
3 kašičice meda.
Priprema
1. U malu šerpu, dodajte sok od voća ili povrća i posipajte želatin preko. Pustite da se apsorbira u tečnost. To će na površini na početku izgledati malo zgužvano.
2. Zagrejte lagano tečnost, na srednje jakoj vatri. Kuvajte sve dok ona ne prestane da bude zrnasta.
3. Nakon toga, sklonite šerpu s šporeta i tečnost umute u med. Zavisno od toga koliko je sladak sok za koji ste se odlučili, količinu meda može da se smanjuje ili povećava.
4. Kupite što manje kalupe u raznim oblicima i lagano sipajte dobijenu tečnost u njih. Ovde može biti od koristi i posuda za led, kao i špric, kojim ćete najlakše ispuniti kalupe.
5. Kalupe zatim prebacite u frižider i tamo ih držite otprilike sat vremena.