Start Zanimljivosti Napravite ukusan šejk pomoću ovih 10 trikova

Napravite ukusan šejk pomoću ovih 10 trikova

šejk

Ne postoji ništa ukusnije ni više osvežavajuće od hladnog šejka za doručak ili posle napornog vežbanja. Ali, ponekad vam sigurno zafali neki sastojak ili vam je dosadno da posle čistite blender. Ne brinite, pogledajte ove trikove kako da spremite savršen i ukusan šejk.

1) ČUVAJTE GOTOV ŠEJK U ZAMRZIVAČU

Ako uvek kasnite negde i žurite, spremite unapred šejkove i zamrznite ih. Kada želite da pripremite šejk uz doručak, samo ubacite u blender i to je to.

2) DODAJTE LED

Probajte da zamrznete kafu u modli za pravljenje leda i dodajte ovakve kockice u blender sledeći put kada budete pravili šejk. Ovo je odličan trik ako nemate uvek mleko ili sok. Ovo je odličan trik ako želite da zamrznete svež spanać ili kelj da biste ih uvek imali pri ruci.

3) ZAMRZNITE BANANE

Ako imate previše banana, ili ste oljuštili i naseckali više nego što vam je potrebno, sačuvajte ih za kasnije tako što ćete ih zamrznuti i potom samo ubaciti u blender kada vam budu potrebni (smrznute banane mogu da budu odličan dezert uz nutelu ili puter od kikirikija.

4) UBACITE ZELENIŠ

Ako mrzite zeleniš i obično ga ne jedete uz obroke, najbolji način da unosite ove nutrijente u organizam je da napravite šejk sa njima. Ubacite spanać, kelj ili brokoli zajedno sa jabukama ili medom da biste neutralisali ukus i eto dobrog načina da ih ipak pojedete.

5) DODAJTE PROTEINE

Ako želite da napravite zdravi šejk koji će pomoći vašem telu da se potpuno oporavi od napornog vežbanja, dodajte proteinski puder u miks.

6) ŠEJK MOŽE I BEZ MLEKA

Za one koji su netolerantni na mlečne proizvode preporučuje se da ubacite avokado ili smesu za pravljenje instant pudinga. Tako ćete dobiti kremastu strukturu i to bez mleka.

7) DODAJTE ŽITARICE

Za zdrav početak dana dodajte žitarice kao što je ovas. Preporučuje se da prvo žitarice obradite u blenderu, pa da tek onda dodate ostale sastojke.

8) ZAŠTITITE SEČIVA

Najbolje je da prvo stavite tečnost (jogurt ili mleko), potom mekše voće, povrće i onda led na kraju. Ovako ćete “podmazati” sečiva i lakše će seći tvrđe sastojke.

9) POČNITE NA SLABIJOJ BRZINI

Počnite na slabijoj brzini, pa je onda postepeno povećavajte. Tako nećete odmah preopteretiti sečiva i motor, pa će vam blender duže trajati.

10) NE MORATE DA RIBATE

Sigurno vas često mrzi da spremate šejk jer posle morate da ribate posudu i sečiva. Ali, potrebno je samo da dobro isperete sa malo deterdženta i vode i to je to.

Izvor: zena.blic.rs