Sastojci:
2 veće zrele banane
130 g meda
125 g ovsenih pahuljica
50 g kornfeksa
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
20 g suvog grožđa
20 g seckanih lešnika
Priprema:
1. Banane oljuštiti i što bolje ispasirati.
2. Dodati med u sjediniti smesu.
3. Posebno pomešati ovsene pahuljice, usitnjen kornfleks, cimet i malo soli. Dodati usitnjeno suvo grožđe i lešnike, pa preomešati.
4. Dodati smesu od pasiranih banana i meda pa dobro promešati sastojke.
5. Pripremljenu smesu presuti na manji pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti.
6. Prekriti listom papira za pečenje ili najlon folijom pa dobro upresovati smesu i ostaviti na hladnom mestu 2-3 sata.
7. Ukloniti najlon foliju i iseći pripremljenu smesu na štanglice željene veličine.
8. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, u frižideru, do sedam dana.